АВАТАР (2009) - 2D и 3D

 


не се препоръчва за лица под 12 години

за филма


Държава: САЩ, 2009 г.
жанр: екшън, приключенски, фантастика
времетраене: 162 минути
предпремиера в България: 22.09.2022 г.
премиера в България: 23.09.2022 г.

Режисьор: Джеймс Камерън
С участието на: Сам Уортингтън, Джовани Рибизи, Сигорни Уивър, Мишел Родригес, Зоуи Салдана, Стивън Ланг, Лаз Алонсо, Уес Стъди, Си Си Ейч Паундър, Джоел Дейвид Мур
Сценарий: Джеймс Камерън
Продуценти: Джеймс Камерън, Джон Ландау

синопсис:      
     Три месеци преди излизането на втора серия на най-гледаният филм на всички времена, насладете се отново на първата част на Аватар. Филмът ще се разпространява на 2D дублирана и 3D субтитирана версия.
     Филмът проследява историята на Джейк Скъли, парализиран бивш морски пехотинец, който е изпратен в красивия, но опасен свят на Пандора да помогне на минна корпорация да събере минерал, наречен "унобтаниум"! Хората не могат да дишат въздуха на Пандора, така че те пътуват и работят в специални метални кислородни костюми. Пандора има местно население от нейвита - раса представляваща шестметрови хуманоидни сини същества, които нямат никакъв интерес да помагат на хората, в тяхното начинание на Пандора.
     Корпорацията създава хибридно същество от ДНК-то на човек и нейви, което се контролира от съзнанието на оператор-човек. Новополученото същество се наричат АВАТАР! Проблемите идват, когато всички същества на планетата Пандора, животни, растения, нейвита, осъзнават, че хората трябва да напуснат техния свят и започват да използват всички сили за осъществяването на тази цел.
     Хората са принудени да се борят за оцеляването си на Пандора и насред тази борба е захвърлен Джейк Съли (Сам Уортингтън "Терминатор Спасение"). Докато живее сред местните на Пандора Съли сменя позициите и и помага на нейвитата да поведат революционна борба за премахване на хората и Аватарите от лицето на Пандора!
     Филмът се разпространява в 2D озвучен и 3D субтитиран формат.

 
 

часове на прожекциите

2D/3D
30 сеп
Пет.
01 окт
Съб.
02 окт
Нед.
03 окт
Пон.
04 окт
Вт.
05 окт
Сря.
06 окт
Чет.
3D суб
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
Киното за запазва правото за промяна в програмата