ВАВИЛОН

 


не се препоръчва за лица под 16 години

за филма


Държава: САЩ, 2022 г.
жанр: драма
времетраене: 189 минути
премиера в България: 20.01.2023 г.

Режисьор: Деймиън Шазел
С участието на: Марго Роби, Брад Пит, Ерик Робъртс, Рори Сковел, Спайк Джоунс, Оливия Уайлд, Фиби Тонкин, Самара Уивинг, Катрин Уотърстън, Макс Мингела, Джийн Смарт, Лукас Хаас, Тоби Магуайър, П. Дж. Бърн, Диего Калва
Сценарий: Деймиън Шазел
Продуценти: ...

синопсис:      БРАД ПИТ И МАРГО РОБИ НИ КАНЯТ НА НАЙ-СКАНДАЛНОТО КИНОСЪБИТИЕ НА СЕЗОНА ВАВИЛОН – ПРЕЗ ЯНУАРИ САМО В КИНАТА.
     Блясък, поквара, кино!
     Този януари, готови ли сте за блясък, поквара и кино? Награденият с „Оскар“ киновундеркинд Деймиън Шазел (Камшичен удар, Ла Ла Ленд, Първият човек) и световните звезди Брад Пит и Марго Роби ще ни отведат до Вавилон за най-грандиозното, скандално и развлекателно киносъбитие на сезона, рисуващо незабравима картина на един от най-турбулентните периоди в историята на „Фабриката за мечти“.
     Действието на Вавилон се развива в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в. по време на прехода на Холивуд от нямото към звуковото кино. Филмът проследява възхода и падението на звезди, студийни босове, кинотворци и всевъзможни представители на киноиндустрията, които преминават през бурния, магически и скандален период, останал в историята като ера на безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара. Сюжетът поставя в светлините на прожекторите актьора на върха на славата Джак Конард (Брат Пит), готовата на всичко, за да бъде звезда Нели ЛаРой (Марго Роби) и вярващия, че киното е нещо повече от живота Мани Торес (Диего Калва). Съдбите на тримата се преплитат, за да разкрият по-зрелищен и болезнено откровен начин човешката природа – от най-бляскавата до най-анималистичната ? същност.
     

 
 

часове на прожекциите

27 яну
Пет.
28 яну
Съб.
29 яну
Нед.
30 яну
Пон.
31 яну
Вт.
01 фев
Сря.
02 фев
Чет.
20:00
20:00
20:00
20:00
20:00
20:00
20:00
Киното за запазва правото за промяна в програмата