ИГРИТЕ НА ГЛАДА: БАЛАДА ЗА ПОЙНИ ПТИЦИ И ЗМИИ

 


не се препоръчва за лица под 12 годишна възраст

за филма


Държава: САЩ, 2023 г.
жанр: фантастика, екшън, приключенски
времетраене: 158 минути
предпремиера в България: 16.11.2023 г.
премиера в България: 17.11.2023 г.

Режисьор: Франсис Лорънс
С участието на: Бърн Горман, Фионула Фланаган, Вайола Дейвис, Джейсън Шуорцман, Питър Динклидж, Рейчъл Зиглър, Том Блайт, Хънтър Шейфър
Сценарий: Майкъл Арнд, Сюзън Колинс, Майкъл Лесли
Продуценти: Нина Джейкъбсън, Брад Симпсън

синопсис:      Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината, легендата, която промени Игрите започва! Завръщаме се в света на Игрите на глада – един от най-популярните и успешни франчайзи, спечелил приходи от над 3 млрд. долара – с впечатляващата екранизацията на бестселъра на Сюзан Колинс Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии, разказваща вълнуващата история на покваряването на Кориолан Сноу и превръщането му в ужасяващия тиранин, когото феновете познават от филмите за Катнис Евърдийн.
     Години преди да стане президент на Панем, 18-годишният Кориолан Сноу е последната надежда на своя залязващ род – някога гордо семейство, което след войната губи своите влиятелни позиции в Капитол. С бързото наближаване на 10-ите годишни Игри на глада, младият Сноу е неприятно изненадан, когато е избран за ментор на Луси Грей Беърд – момиче трибут от незначителния Окръг 12. Но след като Луси Грей привлича цялото внимание на Панем, със своето провокативно изпълнение по време на Жътвата, Сноу смята, че може да успее да обърне шансовете на тяхна страна. Обединявайки уменията им за показност и новооткритата политическа проницателност, борбата за оцеляване на Сноу и Луси Грей в крайна сметка ще разкрие кой е пойна птица и кой е змия.
     
     
     

 
 

часове на прожекциите

08 дек
Пет.
09 дек
Съб.
10 дек
Нед.
11 дек
Пон.
12 дек
Вт.
13 дек
Сря.
14 дек
Чет.
20:45
20:45
20:45
20:45
20:45
20:45
20:45
Киното за запазва правото за промяна в програмата