ПОСЛЕДНИЯТ ДУЕЛ

премиера


не се препоръчва за лица под 16 години

за филма


Държава: САЩ, Великобритания, 2021 г.
жанр: драма, исторически
времетраене: 152 минути
премиера в България: 15.10.2021 г.

Режисьор: Ридли Скот
С участието на: Хариет Уолтър, Натаниел Паркър, Джоди Комър, Мат Деймън, Бен Афлек, Адам Драйвър
Сценарий: Никол Холофсенър, Мат Деймън, Бен Афлек
Продуценти: Бен Афлек, Ридли Скот, Мат Деймън

синопсис:      РИДЛИ СКОТ НИ ПРЕДИЗВИКВА ДА СТАНЕМ СВИДЕТЕЛИ НА ПОСЛЕДНИЯТ ДУЕЛ.
     Една жена ще се изправи срещу цяла нация и ще влезе в историята.
     Този октомври ставаме свидетели на Последният дуел. Майсторът на историческия епос сър Ридли Скот и световните звезди Мат Деймън и Адам Драйвър ще ни отведат на забележително пътешествие назад във времето до 1386 година, за да разкажат поразителната истинска история на едно престъпление, на съдебен спор и на последния законен дуел до смърт в средновековна Франция, противопоставящ двама мъже – двама приятели, които трябва да докажат собствената си правота пред очите на Кралството и Бог.
     Базиран на едноименния роман на Ерик Джагър, Последният дуел разказва за завърналия се от бойното поле нормандски рицар Жан дьо Каруж (Деймън), който открива, че съпругата му Маргьорит (Джоди Комър) обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Жак Льо Гри (Драйвър). Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Маргьорит не са истина, Дьо Каруж предизвиква на официален съдебен дуел до смърт твърдо отричащия да има каквато и да е вина Льо Гри. Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край, защото според законите на страната по онова време, ако Дьо Каруж загуби спора, съпругата му ще бъде осъдена на смърт – чрез изгаряне на клада – за фалшиво обвинение.
     С несравнимия си епичен визуален стил и усет към най-дребните детайли, сър Ридли Скот по впечатляващо автентичен начин пресъздава на големия екран една от най-турбулентните епохи в историята на Франция, без нито за момент да губи фокуса от личната, интимна история на тримата герои, оплетени в скандалния, фатален триъгълник и дуела, който отеква в историята. Последният дуел е впечатляващо събитие, което трябва да се изживее на големия екран.

 
 

часове на прожекциите

15 окт
Пет.
16 окт
Съб.
17 окт
Нед.
18 окт
Пон.
19 окт
Вт.
20 окт
Сря.
21 окт
Чет.
20:30
20:30
20:30
20:30
20:30
20:30
20:30