ШАН-ЧИ И ЛЕГЕНДАТА ЗА ДЕСЕТТЕ ПРЪСТЕНА - 3D

 


не се препоръчва за лица под 12 години

за филма


Държава: САЩ, Австралия, 2021 г.
жанр: фентъзи, екшън, приключенски
времетраене: 132 минути
премиера в България: 03.098.2021 г.

Режисьор: Дестин Даниел Кретън
С участието на: Флориан Мунтеану, Мишел Йео, Тони Люн Чу Вай, Бенедикт Уонг, Аквафина, Симу Лу, Фала Чен, Менен Жан, Рони Чен
Сценарий: Дейвид Калахан, Дестин Даниел Кретън, Андрю Ленам
Продуценти: Кевин Фейги, Джонатан Шуорц

синопсис:      
     Този септември предстои премиерата на следващата глава в разширяването на изключително популярната и успешна киновселена на Marvel – Шан-Чи и легендата за десетте пръстена. Епичният филм, предлагащ експлозивен екшън и впечатляващи бойни изкуства, представя за първи път на голям екран супергероя Шан-Чи, познат на феновете като Майстора на кунгфу.
     Първата част от житейския път на младия Шан-Чи минава в тежки тренировки, целящи да го превърнат в изкусен наемен убиец, под стриктната опека на баща му – могъщата сенчеста фигура Уену. Когато Шан-Чи научава за престъпната дейност на баща си, той се отказва от обучението си и избягва в Америка, където се опитва да изгради относително нормален живот. Години по-късно обаче миналото му го застига и той отново се оказва въвлечен в зловещия свят на Уену.
     В същността на арката на Шан-Чи в комиксите е семейната драма. Тя е отправна точка и за режисьора Дестин Даниел Кретън, който, още в много ранен етап от подготовката на Шан-Чи и легендата за десетте пръстена, залага в основите му темите за разрушеното семейство и как изпълнената с насилие семейна среда се отразява на едно дете. А израз на тези теми са сложните взаимоотношения между Шан-Чи и баща му Уену.
     
     

 
 

часове на прожекциите

01 окт
Пет.
02 окт
Съб.
03 окт
Нед.
04 окт
Пон.
05 окт
Вт.
06 окт
Сря.
07 окт
Чет.
16:00
16:00
16:00
16:00
16:00
16:00
16:00